Новите сериали - първо издание - Дъщерите на Гюнеш


 Добре дошли в първото издание на рубриката ни "Новите сериали", в което ще разгледаме новия турски сериал "Дъщерите на Гюнеш".

Гюнеш е 35 годишна жена, от Измир, учителка по литература и майка на три дъщери. Трите момичета са напълно различни една от друга и често се оказват трудна задача за самотната майка, но въпреки това те живеят щастлив живот.
Един ден Гюнеш се запознава с красивия бизнесмен Халюк Мертооглу. Влюбват се внезапно и той й предлага брак. Гюнеш иска да приеме, но има  един малък проблем - дъщерите й все още не са на ясно за съществуването на Халюк. И докато се чуди как да постъпи, пресата разкрива за връзката им и момичетата разбират.
Какво ще се случи в семейството им? Най-голямата сестра Назлъ е решена да попречи на брака им понеже смята, че майка им се жени само заради тях, за да са щастливи. Но каква е истината? Дали Халюк и Гюнеш ще преживеят любовта си въпреки пречките? И дали Халюк е такъв какъвто изглежда?

Сериалът стартира в Турция по Канал Д на 18-ти Юни 2015 и се радва на голям успех, макар и напоследък рейтингите му да се снижиха. Досега са излъчени 23 епизода. Жанрът на сериала е драма, романтика, тийн. Сценаристи са Дениз Даргъ и Дженк Богатър. Режисьор - Садулах Джелен. Музиката е дело на Хакан Тучнбилек.

В тази вълнуваща драма се засяга живота както на по-възрастното поколение, така и на по-младите (най-вече в лицето на дъщерите на Гюнеш).



Ще видим и един сблъсък на две сестри близначки. Единственото общо нещо между Селин и Назлъ е общата им майка. Селин е много красиво момиче, но все още не се е научила какво е живота. Тя е наивна мечтателка, но и много весела, щастлива, заредена с много ентусиазъм. Тя иска да вземе всичко от живота и да го изживее по най-добрия начин. Стилна, обича да говори и да се забавлява. Назлъ е по-голямата дъщеря. Разбира се, с 5 минути, но това не й пречи да се държи като по-голяма и да командва живота на сестра си. Именно заради това двете често влизат в спорове и не се разбират. Назлъ е избухлива, скандалджийка и много инатлива. Любимото й занимание е да рисува графити на улицата, като чрез тях успява да се изрази най-добре. Това момиче носи духът на бунта, рап музиката, живия гняв и никога не би се отказала от позицията си.

Точно тези различия между двете сестри правят историята динамична, на моменти много драматична и пълна с обрати. Разбира се, в сериала не липсва и любов. Само вижте какви красиви двойки ще очертаят двете сестри.



И ако все още не сме ви убедили, че сериалът си струва, то тогава чуйте и главната музикална тема, която със сигурност ще ви плени. И не само, Хакан Тунчбилек със сигурност се е постарал доста и е сътворил цяла колекция прелестни мелодии, които правят историята още по-уникална.



И не на последно място сериалът разполага с изключителен каст. Няма как да останем безучастни пред отлично подбраните актьори.

Красавецът Берк Атан влиза в ролята на Саваш.



Прелестната Ханде Арджел е Селин.


Толга Саръташ влиза в ролята на Али.


А Бурджу Йозберк ще бъде Назлъ.


И ако след всичко това вече нямате търпение да гледате сериала, специално за всички читатели на блога ви предоставяме директен линк към колекцията от епизодите с български превод. Натиснете тук за да видите колекцията!

Това беше първото издание на рубриката ни "Новите сериали". Очаквайте ни и другият Понеделник! А до тогава очакваме вашите коментари.