Интересно за сериалите - първо издание - Розови истории

В днешното издание "Розови истории" ще разгледаме сериалите, които наподобяват известни приказки и книги. 


 Гибелна красота (2009-2010)
Тази невероятна история много напомня на любимата на много поколения приказка за Пепеляшка. Също както в приказката, така и в сериала Лола е бедно момиче, което остава само с лошата си мащеха. Тя пък от своя страна години наред унижава Лола. За разлика от приказката, в сериала историята се доразвива и красавицата избягва от леля си, мислейки си, че я е убила и отива в далечното си родно село, където всички я смятат за чудовище. По-късно това чудовище се превръща в красив лебед, който завзема сърцето на красавеца Марсело. Както в книгата, така и в сериала не липсват "лошите сестри", които този път са братовчедката на Марсело и майка й.



 Жената в огледалото (2004)
Ето един друг сериал, който също наподобява историята на Пепеляшка. Тук историята се върти около грозната Хулиана, която години наред е унижавана от собствената си майка. Единствен спасител тя намира в лицето на леля си, която се явява и нейна "кръстница вълшебница". Тя й дава невероятната възможност да сбъдне едно от желанията си с помощта на вълшебно огледало. Хулиана решава да поиска това, което винаги й е липсвало - красота. И така тя се превръща в красивата Марица, която успява да превземе сърцето на бизнесмена Маркос Мути. Но красотата има висока цена и Хулиана ще трябва да я плати. Лошата мащеха тук се явява злодейката Барбара Монтесинос, която прави всичко възможно да унищожи живота на Марица.



 Аурора (2010-2011)
Тази теленовела пък свързваме с приказката на Шарл Перо - Спящата красавица. Както в приказката, така и в сериала, Аурора спи в продължение на дълги години. Разбира се историята е модернизирана и е направена да изглежда по-реална. Аурора е замръзена и я реанимират след 20 години,когато пред себе си среща любовта на живота си, но този път това не е той, а сина му. Сериала може да свържем и с интересната история на Ледената кралица. Това е една незабравима теленовела, която си засулжава гледането.



 Вечно твоя (2010)
Чували ли сте за Хайди и Клара? Ами за Вечно твоя? Да, тази чудесна приказка има много общо със сериала. Както в приказката, така и в сериала виждаме едно силно приятелство между две момичета от различни потекла. Макар и двете да са много различни, това което ги свързва е истинското им приятелство. И както във всяка друга теленовела и тук не отсъства заплетеният сюжет. Освен приятелството им, между двете момичета има и друго общо нещо - любова им към един и същи мъж, която ще ги накара да се изправят една срещу друга.



Зоро - шпагата и розата (2007)
Зоро. Известният герой, който се появява още в началото на 20-ти век в редица списания. По-късно борещия се със злото герой става още по известен и взима участие в стотици комикси и сериали. По тази история са направени и няколко филма. Телемундо решават да направя и сериал, който за отрицателно време става хит не само в родината си, но и по целият свят. Кристиан Майер се справя чудесно с изиграването на маскирания красавец.



Монтекристо - любов и отмъщение (2006)
Граф Монте Кристо. Книгата, дело на Александър Дюма, успява да си спечели мильони фенове по света. Благодарения на интересния си сюжет, изпълнен с немалко драма, много отмъщнеие, но и възмездие, успява да превърне това произведение в едно от най-добрите за всички времена. Не случайно и Телефе решават да създадът сериал по тази история. Също както в книгата така и в сериала Сантяго е предаден от близките си хора и решава да си отмъсти. За разлика от книгата, която съдържа 2 тома и над 1000 страници, сериала успява да побере тази дълга история в 150 епизода.

А вие гледали ли сте някой от тези сериали?
(Статията беше публикувана и в друг сайт преди години, но неин автор, разбира се, е създателят на Сериали+. Не си правете грешни изводи.)