Актьорски досиета - първо издание - Нургюл Йешилчай

Добре дошли в рубриката "Актьорски досиета"! Тук всеки Понеделник (този път извънредно в Неделя) ще ви представяме пътя на актьорската кариера на един от вашите любими турски, индийски и латиноамерикански актьори. Ако желаете да пишем и за вашите любимци, свържете се с нас чрез коментарите.

Днес, в първото издание, ще ви представим актьорското досие на една много обичана турска актриса не само в Турция, но и у нас, а именно Нургюл Йешилчай. Не случайно повечето от сериалите с нейно участие постигат голям успех и бързо се превръщат в хитове. Красива, талантлива и всеотдайна, Нур успява да си намери място в сърцето на всеки един зрител. А през какви роли е минала? Какви визии е сменила? Това ще разберете сега.

1. Гюлсюм
Първата й поява по телевизията е в сериала "İkinci Baharкакто Гюлсюм през далечната 1998. Тогава Нургюл е била само на 22 години.



2. Дениз
През 2001 участва в сериала "90-60-90", но за съжаление не успяхме да намерим снимки от него.

3. Бахар
През 2002 изиграва Бахар в "Имението с лозите", излъчен и у нас. Това е първата й главна роля. В него тя си партнира с красавеца Йозджан Дениз.



4. Шербет
През 2004 влиза в ролята на Шербет от излъчения и у нас "Ангелският остров", където си партнира с Ханде Атайзи.


Впечатление прави новата драстична промяна в прическата й.


5. Арзу
Веднага след края на участието си в Ангелският остров, Нургюл изненадва всички с нова, още по-различна роля в сериала "Belalı Baldız", заради който и става блондинка, макар и за кратко.



6.Езо
Без почивка, тя поема следваща главна роля в сериала "Ezo Gelin", излъчен и у нас по БТВ.



7. Ясемин
Отново без почивка тя се хвърля в нов проект, излъчен и у нас - "Любов и наказание", където си партнира с красавеца Мурат Йълдъръм.



8.Фериал
През 2011 започва да се снима в "Sensiz Olmaz", който за съжаление не успява да постигне такъв успех, както предишните й сериали и завършва с провал. След него следва една изненадваща серия от провали на сериалите с нейно участие.


В този сериал тя заснема и една по-смела сцена с Мурат Хан.


9. Султан
Веднага след провала на "Sensiz Olmaz" се включва в "Султан" с нова главна роля, но за съжаление и тази продукция постига провал.


10. Нургюл (себе си)
Няма как да пропуснем и участието й като гост звезда в "İşler Güçler", където се появява в доста предизвикателна визия.


11. Шейда
През 2013 се включва също и в "Galip Derviş", отново като гост звезда.


12. Джандан
Същата година се повява на екрана и с нова главна роля в комедията "Bebek İşi", този път с бебе на ръце.


13. Зехра
През 2014 се захваща с една по-различна роля в криминалния "Cinayet", но отново постига провал.


14. Гюлсерен
Веднага след провала на "Cinayet", Нургюл се завръща непоколебима за да изгради новата си роля както тя си знае - тази на Гюлсерен в излъчващата се и у нас хитова поредица "Твоят мой живот", където си партнира с Еркан Петеккая.



Разбира се, Нургюл не пропуска да се изяви и в киното. Снима се в 13 филма.

Правейки този обзор стигаме до извода, че Нур е участвала в 14 сериала, 4 от които са постигнали провал, с 10 главни роли. Със сигурност, макар и да не сте гледали всичките от тези сериали сте забелязали различните героини през които е преминала Йешилчай. Похвално е, че във всяка една своя роля тя успява да изгради нов образ, без да смесва предишните - нещо с което много малко актьори биха могли да се похвалят. Явно именно заради това и спечелва обичта на зрителите.

Ами вие в кой сериал я харесахте най-много? Кои сериали с нейно участие сте гледали и кои искате да гледате? Споделете ни долу в коментарите!